LİLİTH'İN İNTİKAMI


                                                       LİLİTH'İN İNTİKAMI   


                            Saf bir ruhtu önce, sadece var olan. İlk olarak erkeklik giysisi giydi, aynaya baktı, ' Yakıştı.', dedi. Beğendi bu hali erkek, gururla taşıdı bu giysiyi üstünde. Güçlüydü, kuvvetliydi. Tanrı onun yanındaydı. Erkek olmak, birinci yaratılan olmak, onu tüm ikincilerden elbette üstün tutacaktı. Sevdi bunu, omuzlarını gerdi, başını yukarı kaldırdı ve salınarak dolaşmaya başladı yeryüzünde.   

                           Sonra Lilith ile karşılaştı. İkinci bir türdü ama gözlerini ondan alamadı. Aklı karıştı. Sonra bu akıl karışıklığını saçma buldu. Kendisi nasılsa birinciydi, kim ona 'Hayır.' diyebilirdi ki?

                            Lilith onu çok sevdi. 'Eşim' dedi ona. Eşim demek, 'Eşitim' demekti Lilith'e göre. Adam bunu anlamadı. Çünkü o birinciydi. Yine de  Lilith'in ona verdiği  madalyonu boynuna taktı. Erkeklik giysisinin üstüne bu madalyon çok yakışmıştı. Artık çok daha güçlüydü. Lilith'in sevgisi onu gün be gün daha da yüceltti. Sevgili oldu, koca oldu, baba oldu, ağabey oldu, oğul oldu...Oldukça oldu. Her birine değer biçti Lilith, her biri için adamın boyununa bir madalyon taktı. Adam halinden memnundu. Şöhreti giderek artıyordu.  O birinciydi, Tanrı onun yanındaydı ve her şey ona tabiydi. 

                            Bir süre sonra Lilith'in ona verebileceği hiçbir madalyon kalmadı. Adam çok sıkıldı.Her şeye sahipti ama sahip oldukları ona yetmiyordu. Lilith' den uzaklaşmaya başladı. Lilith her fırsatta ona sahip olduklarının değerini anlatmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Adam bunlara kulak tıkadı. Lilith de kimdi? İkinci bir tür sadece. O birinciydi ve daha fazlasını hak ediyordu. Daha fazlası her ne ise adam onu bulmaya karar verdi. Lilith'e haddini bilmesini söyledi. O birinciydi ve o ne derse o olacaktı.

                            Lilith'in de beklediği buydu zaten: İntikam zamanı. Adamın madalyonlarını tek tej çıkardı boynundan. Artık sevgili değildi, eş değildi, baba değildi, oğul değildi. Dünya'da erkeklik perdesinin altındaki bilcümle sıfatları tek tek söktü adamın kalbinden.

                            Bir Adem kaldı geriye, çırılçıplak bir adam.

                            Şimdi bu haliyle kim sevecekti onu?

                            Havva mı?

                            Hiç sanmıyordu.

                                                                         

                                                                               22.11.2022

                                                                           MELTEM ÖZ


                            

                            

Yorumlar

Popüler Yayınlar