DELİLİK MANİFESTOSU




DELİLİK MANİFESTOSU

1)      Delilik bir karardır.Çevrendekiler son zamanlarda deli olduğunu sıkça dile getirmeye başladılarsa;sen de ‘Acaba deli miyim?’ diye düşünmeye başladıysan ,aramıza hoş geldin kardeşim.

2)      Herkesin ‘kendin gibi’ değil;’kendi’ gibi olmasını bekliyorsan level atladın.Bölüm canavarına hoş geldin.

3)      Zeka her canlı türünde vardır. İnsanların hayvanlardan üstün yanı; zekalarını yeni durumlara daha hızlı adapte olabilecek şekilde kullanabilmeleridir. Şartlar zorladıkça bu yeni durumlarla baş  edebilmek için yüksek teknolojiler, silahlar,bilimsel keşifler,ordular, para ve benzerlerini hayal edebilecekleri her türlü olasılığı hesaba katarak kullanabilirler. Bu şekilde her daim baskın tür olarak dünyada yaşarlar.Ya Kafka’nın hayalleri gerçek olsaydı.Eğer Franz Kafka değilsen bölüm canavarını geçtin demektir.

4)      İlk seansta doktorun’ Çocukluğuna inmemiz lazım derse ve ilk cevabın ‘Ben bir çocuğum.’ ise ;ancak görüntün bunu desteklemiyorsa ve hemen yetişkin taklidi yapmaya başladıysan, sorgulamaya da başlarsın:’Ben niye deliyim acaba?’ diye.Hadi ama dostum cevabı biliyorsun, büyümen gerek.

5)      ERGENLİK (GENİTAL) DÖNEM  (12-22 YAŞ)

‘Ergenlik erkekte ve kızda hızla büyümenin olduğu,birincil ve ikincil cinsel yapının hızla geliştiği yaşları kapsar. Bu çağda eskiden yaşanmış cinsel yönelişler,çatışmalar yeni baştan başlar.Çocukluk döneminden arta kalan sorunların çözümü bu çağda yapılacaktır.Genellikle bu sanıldığından daha ağır bir sorundur. Genç, coşan sorunlar arasında egemenlik kurar.Çoğu  ruhsal bozukluklar,kişilik bozuklukları,psikozlar bu dönemde ortaya çıkar. Ergenlik dönemi kimlik gelişimi açısından en önemli evrelerden biridir. Ergen,uzun bir hazırlık dönemi içinde yıllarca çabalar,bocalar ve kimliğini iyi kötü bulur.( Kaynakça;Freud ve Psikanalizin Temel İlkeleri).’

               Sorun yok,her şey kontrol altında.

6)      Bu dönemi de atlattıktan sonra deli kimliğinle yaşamayı öğrenirsin.Yine herkesten ‘kendi’ gibi olmasını bekleyebilirsin elbette ama artık bilirsin ki;
herkes kendi olamayabilir,
hayat her zaman adil değildir,
yarasalar uçan memelilerdir,
tırtıllar asla kahverengi bot giymez,
kurbağalar prens değildir vs.

   Bu durumda bile kendin olmaktan vazgeçmediysen, tebrikler,artık resmi bir delisin.Bu kararlılığından asla vazgeçme.

7)      Yaşasın tam bağımsız delilik hareketi.


Yorumlar

  1. Hayırlı uğurlu olsun, devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler keyfl bı yazıydı
    Ben şimdilik deli tarafına geçmeye hazır değilim. Toplumda buna hazır değil..
    Diz buna sürü psikolojisi diyosunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😀 Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar