HEYKEL SANATI





HEYKEL SANATI

                Taşların ruhları olduğuna inanırım, özellikle de taş heykellerin. Maddi değerleri ölçülebilir belki ama manevi değerleri her zaman karşılık bulamaz bence. Kendi bir taşa dönüşmeden ruhunu nasıl bir taşa çevirebilir ki insan ? Çevirebilirmiş, öğrendim ; ama bir heykeltıraş olamadım.

                Taşa dönüşmek kolay değildir;önce hissizleşirsin ya da hislerinin seni ele geçirememesi için sürekli kendi duygularından, hislerinde, düşüncelerinden uzaklaşmaya çalışırsın; bu zor bir süreçtir. Bunun bir diğer yolu da bütün bu duygu ve düşüncelerine yeni boyutlar kazandırmak ya da daha baskın bir düşünceyi veya duyguyu bir öncekinin önüne geçecek şekilde üst üste yığmaktır. Ben bu sürece ‘oluşum’ diyorum.

                Bir süre sonra beynini ele geçirirsin ama asıl zorluk kalptedir. En ufak bir duygu kıvılcımı bile seni olman gereken yerden çok çok uzaklara taşıyabilir. Bunun farkındasındır ama taşlaşmaya başlayan kalbin en küçük bir yaşam belirtisi hissetmeye başladığında son bir çırpınış ve can havliyle sarılır bu umuda. Süreç gecikir. Şanslıysan kalbin kazanır, değilsen heykel sanatı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar